0%

0/1 Lessons

Course Introduction

• 2min

0 / 1 lessons complete

Introduction to Group Policy Management

• 1hr 24min

0 / 6 lessons complete

Manage Your Workstations

• 1hr 46min

0 / 7 lessons complete

Securing Your Domain

• 1hr 1min

0 / 5 lessons complete

Group Policy Troubleshooting

• 53min

0 / 5 lessons complete

Course Conclusion

• 1min

0 / 1 lessons complete

Lab: Manage Your Workstations with Group Policy

Instructions

Q&A (0)

Notes (0)

Resources (0)

Saving Progress...

Resources

There are no resources for this lesson.

Notes can be saved and accessed anywhere in the course. They also double as bookmarks so you can quickly review important lesson material.

Create note

5 2 votes
Lesson Rating
Subscribe
Notify of
profile avatar
35 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

profile avatar
dustenm(@dustenm)
Member
1 year ago

Im really struggling with this lab… After doing the first 3 tasks, all of which seemed to be working just fine in the lab environment, when i click on score it keeps saying gpo not configured… The logon banner worked with scoring but the other 2 did not. I followed the instructions carefully and verified the functioning of the group policies but still the scoring wont pass. What am i missing here??!! Please help figure this out!! This lab seems like it is not functioning properly or something and doesnt give as much time per task as the other labs

profile avatar
dustenm(@dustenm)
Member
1 year ago

Even though desktop backround changes like it was supposed to, grading still says shared folders and gpo not configured……. I would REALLY appreciate some feedback as this is the only lab to give me such a headache like this. Following the video instructions EXACTLY….

profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  dustenm
1 year ago

Hi profile avatar Dusten Maxwell

I have replied to your previous post under the lesson comments on the grading on the Desktop Background.

We will review the lab more carefully to see what might be the issue. If you see GPOs working then your configuration is fine, and we just need to check the scoring.

Ricardo

profile avatar
pavelz(@pavelz)
Member
1 year ago

I created and configured the folder E:\Profiles$, as well as the Roaming User Profiles group. I tested it and everything worked just like in the lecture. However, it does not score: “User Roaming Profile is not configured”. Can you please clarify why?

Last edited 1 year ago by Pavel Zarva
profile avatar
Kadiatou Balde(@kadiatou-balde)
Member
1 year ago

Hello Paul,
I think there is an issue with this lab. It is not validating my labs but I can see the changes. For example the background image has been applied to the PC SAWS01 but it is giving an error and same for the Roaming Profile and the Mounting shared files.

profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  Kadiatou Balde
1 year ago

Hi profile avatar Kadiatou Balde

Most of the time the evaluation script checks for the name of the GPO and Folder names. If the folder names don’t match then the evaluation script will mark it as incorrect even if the configuration works. Check to see if this might be an issue.

Ricardo

profile avatar
josem4(@josem4)
Member
1 year ago

I have tried to do this three times and the configuration roaming profiles section does not want to give me a green.

profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  josem4
1 year ago

Hi profile avatar Jose Mattey

The evaluation script checks for the E:\Profiles$ folder and if paul.hill is a member of the Roaming Profile Users group. If the two are okay and not giving you a green, let us know to review it.

Ricardo

profile avatar
tyneshiam(@tyneshiam)
Member
7 months ago

Hello, I have tried for hours to configure the roaming profile for user accounts. I have used the video and gone step by step as a last resort because I thought that I was missing something but no. It just won’t give me a passing grade. Is there something wrong with the simulation? Thank you!

profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  tyneshiam
7 months ago

Hi profile avatar Tyneshia Mack

I’ll go through the lab and check each step and let you know. In the meantime, where are you having issues, or which steps you have failed?

Ricardo

profile avatar
tyneshiam(@tyneshiam)
Member
Reply to  Ricardo P
7 months ago

It’s just this one. The “configure the roaming profile for user accounts” simulation. The rest of the simulations I can complete with a passing score. Thank you!

profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  tyneshiam
7 months ago

That step is checking for two things: if a hidden folder E:\Profiles$ exists and if paul.hill is part of the “Roaming Profile Users” group under the “Domain Groups” OU.

profile avatar
tyneshiam(@tyneshiam)
Member
Reply to  Ricardo P
7 months ago

Mr. Ricardo I am having an issue contacting support. There is an issue with billing. Could you direct me to someone please. Thank you. I apologize for sending the message through you but you seem to be the only person that I can reach. Thank you.

profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  tyneshiam
7 months ago

I’ll have someone from our billing department contact you shortly.

profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  tyneshiam
7 months ago

Hi profile avatar Tyneshia Mack

We have checked your billing and account information and don’t see an issue with your account. Can you send an email directly to support@serveracademy.com with the problem you are having with your billing?

Thank you.

profile avatar
tyneshiam(@tyneshiam)
Member
Reply to  Ricardo P
7 months ago

I have create these items using both methods and it still is not scoring.

profile avatar
tyneshiam(@tyneshiam)
Member
Reply to  Ricardo P
7 months ago

I think I’ve figured things out but I completed everything with 4 minutes left and it didn’t take so I guess ill try again.

profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  tyneshiam
7 months ago

sure, let us know how it goes.

profile avatar
tyneshiam(@tyneshiam)
Member
Reply to  Ricardo P
7 months ago

Thanks for your help Mr. Ricardo. I successfully finished that set of labs.  😀 

profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  tyneshiam
7 months ago

Excellent!  😎 

profile avatar
CJ22(@chrisc5)
Member
Reply to  tyneshiam
1 month ago

Did you do anything different on the Roaming Profiles ?

profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  CJ22
1 month ago

Noe, we have not changed the lab.

profile avatar
CJ22(@chrisc5)
Member
1 month ago

I am having the same issue with the lab for the Background, Profile and Mount Shares section. I followed the instructions step by step and I get the same error message. Can you assist?

profile avatar
CJ22(@chrisc5)
Member
1 month ago

I am having the same issue with this lab on the desktop, profile and file share sections. Can you help?

profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  CJ22
1 month ago

Hi profile avatar Chris Coleman
Everything from the lab is not working? Typically the share folder has something to do and is related to permissions. Try doing it again in case you missed something. If still having issues, please post the steps to know at which stage of the lab are you having problems.
Ricardo

profile avatar
CJ22(@chrisc5)
Member
Reply to  Ricardo P
1 month ago

I figured it out.

profile avatar
CJ22(@chrisc5)
Member
1 month ago

Hi Ricardo, I was able to log in to the member server and view the Roaming Profile settings and they were there. I was also able to create a folder on the Member Server and then log out and then back into the workstation and the same folder was also available. When I click score, I still get the message saying that the “User Roaming Profile is not configured.”

profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  CJ22
1 month ago

I see you figured it out profile avatar Chris Coleman . If you have any other questions let us know. 🙂

profile avatar
chkontog(@charalamposk)
Member
1 month ago

I have problem with the lab number 4.I am doing all the steps like the lecture, but it doesn’t show the paul.hill account at “user profiles”

Screenshot-2024-03-09-142133
profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  chkontog
1 month ago

Check on the SAWS01 machine. If you check on the server check the Profiles$ folder. If the roaming is working then a folder for paul hill be there and you can check doing some customization on SAWS01 and log in to SAMS01. If the changes SAMS01 are the same as SAWS01 then you can say Roaming profiles are working.

Roaming profiles can be tricky and the permissions on the folder can be an issue and setting up the profile path. These are things to check.

profile avatar
chkontog(@charalamposk)
Member
Reply to  Ricardo P
1 month ago

Ok, i’ve done it

profile avatar
mf(@mf)
Member
21 days ago

Same problem as everyone else. Roaming profile score won’t let me pass. Screenshots included.

failed
Path
Permissions
Roaming-correct
Roaming-Profile
Share-Created
Shares
profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  mf
19 days ago

Hi profile avatar M F

Thank you for the screenshots. I have seen that you did all great and roaming profiles are working.
The evaluation script was looking for E:\Profiles$ and on the folder path got an error. I have updated to check for E:\Shares\Profile$ so you can try again and see if it get marked complete.

Ricardo

profile avatar
mf(@mf)
Member
Reply to  Ricardo P
18 days ago

Followed the steps same as above. No dice, still flagging that I didn’t do it. Everything the same as the screenshots I provided previously. Sorry 🙁

profile avatar
Ricardo P(@ricardop)
Admin
Reply to  mf
18 days ago

Ok, Let me review the lab to see what’s going on.